woongebouw aan het spui


30 huizenDe bebouwing aan het spui in de binnenstad van den Haag wordt thans gekenmerkt door grote schaalverschillen.
Voor een lokatie hier aan het spui ontwerpt scala een appartementengebouw met op de onderste verdieping en in de kelder een horeca voorziening. Daarboven een 30- a 40-tal appartementen verdeeld tussen een voorhuis en een achterhuis.

De opdrachtgever streefde naar een zo groot mogelijk bouwvolume. Aangezien er enige onduidelijkheid was en is over het bestemmingsplan is de opdrachtgever tot op heden in overleg met de gemeente over wat op deze lokatie gerealiseerd kan worden. Derhalve hebben wij vele varianten mogen uitwerken.

Voor dit project overlegde ik met de opdrachtgever, adviseurs en gemeente, ontwierp ik plattegronden die voldeden aan de gestelde eisen (die met de week konden wisselen), vervaardigde ik daglichtberekeningen om in een vroeg stadium de haalbaarheid van de massastudie te kunnen inschatten. Verder vervaardigde ik de gevelbeelden en ontwierp ik principedetails die de realiseerbaarheid van voorgestelde gevelontwerpen aan de opdrachtgever moesten laten blijken.295_gevel_spui_a.jpg 295-orsay-clock.jpg 295-plg-bg.jpg 295_gevel_spui_b.jpg 295_gevel_spui-1.jpg 295-plg-1.jpg 295-plg-6.jpg 295_gevel_spui_2.jpg 295_gevel_spui_4.jpg 295-plg-7.jpg