schuytgraaf 1


25 huizenHet plan bestaat uit 105 woningen en appartementen voor twee opdrachtgevers:
Deel een: 25 Woningen voor AM Wonen.
Deel twee: 16 Appartementen voor AM Wonen.
Deel drie: 49 Woningen voor Portaal
Deel vier: SIZA groepswoning, 18 Appartementen voor Portaal
Deel vijf: detaillering en materialisering

"Schuytgraaf is een grote uitbreiding van Arnhem en bestaat uit verschillende buurtjes gescheiden door doorgaande parkstroken. Veld 25 is uitgewerkt binnen het beeld van versterkt stadje. Het rechthoekig stratenplan verdicht zich naar het midden en opent zich naar een tweetal pleintjes: een groene hof en een verhard plein.
De woningen zijn van de straat gescheiden door een privé stoep. Het parkeren vindt plaats in parkeerkoffers op de binnenterreinen. Bijzondere aandacht is gegeven aan de entrees hiervan: door een asymmetrische oplossing met aangepaste woningtypen is een smalle en informele entree naar de parkeerkoffer ontworpen. De bebouwing aan het plein bestaat uit gestapelde appartementen: veel ontwerpenergie is gestoken in de schaalsprong met de verschillende eengezinswoningen en het aanpassen van traditionele ontwerpmiddelen aan eigentijdse condities en typen." Aldus de website van scala. http://www.scala-architecten.nl/

Ik was verantwoordelijk voor alle fases van dit werk van schetsontwerp tot en met de laatste uitvoeringstekeningen. Ik heb het grootste deel van het ontwerpwerk gedaan, en het leeuwendeel van de tekeningen. Ik voerde zelfstandig overleg met opdrachtgevers, aannemers, architecten, overheden, leveranciers en andere betrokken partijen.

Er zijn buiten de appartementen 7 verschillende woningtypes, die door twee verschillende aannemers in verschillende bouwsystemen werden uitgevoerd. Deze woningen sluiten aan op woningen van andere architectenburo's en op elkaar. Het stedebouwkundig plan wat ten grondslag ligt aan de schuytgraaf omvat een differentiatie in een ruim aantal prijscategoriën. Tevens zijn de woningen verdeeld over drie architectenburo's en twee opdrachtgevers. De opzet is dat er nooit een herhaling van meer dan drie dezelfde woningen ontstaat. Om dit te bereiken hebben wij onze 7 verschillende woningtypes verder gedifferentieerd door ze in andere stenen en in diverse kleuren keimwerk uit te voeren. Verder variatie hebben we gemaakt door woningen met een voorgevel op het zuiden te voorzien van dubbele deuren en een natuurstenen stoep, en de woningen aan de andere kant van de straat met een voortuintje. De hoekwoningen worden waar mogelijk geaccentueerd met erkers, balkons of uitbouwen.zie ook:

[http://www.edwardjenner.net/schuytgraaf2-nl.html]
275-5676.jpg 275-5675.jpg 275-5799.jpg 275-5681.jpg 275-5679.jpg 275-6.jpg 275-8.jpg 275-7.jpg 275-9.jpg 275-0.jpg